Erfenis vaak ingewikkelder dan je denkt

Als je overlijdt en er is geen testament, dan wordt jouw erfenis verdeeld volgens de wettelijke verdeling. Daar kunnen ingrijpende haken en ogen aan zitten. Als je samenwoont zonder contract, bijvoorbeeld. Maar ook als je een samengesteld gezin hebt. LevenWonen heeft wat belangrijke weetjes in dit artikel op een rij gezet.

lees meer

Hoe help je je kind bij de aankoop van een woning?

Voor starters wordt het alleen maar lastiger om een eigen woning te kopen. De huizenprijzen zijn extreem hoog en banken stellen strakke voorwaarden aan de hoogte van de lening. Wil jij als ouder je kind graag helpen bij de aankoop van een woning? Twee manieren om dit te doen zijn via schenken en/of lenen. Maar let hierbij wel op recente strengere maatregelen die van kracht zijn geworden. In dit artikel lees je er meer over.

lees meer

Kunnen jouw nabestaanden wel in het huis blijven?

Stilstaan bij je eigen overlijden of dat van je partner is voor veel mensen nog altijd een taboe. Bijna de helft van de Nederlanders praat er liever niet over, ook - of juist- niet met elkaar. Terwijl een overlijden een grote impact heeft. Niet alleen emotioneel, ook financieel. Want kunnen jouw nabestaanden nog wel in jullie huis blijven wonen als jij er niet meer bent? In dit artikel staan enkele aandachtspunten. Wil je precies weten hoe jullie situatie er uit ziet? Bel, mail of app ons gerust voor een advies.

lees meer