Financiële foto

Financiële foto

Al op vakantie geweest deze zomer of nog een tripje te goed? Misschien herken je dit: op vakantie maken we gemiddeld genomen meer foto’s dan wanneer we thuis zijn. Dat laat zich (zonder verder onderzoek…) verklaren door voor de hand liggende zaken als: we zien nieuwe bijzondere dingen (steden, mensen, natuur), zijn met elkaar, hebben tijd én het kost weinig moeite (telefoon bij de hand). Achteraf kan het nog wel eens een uitdaging zijn om uit al die digitale foto’s de leukste te selecteren. Maar de foto’s zijn altijd een middel om het vakantiegevoel te herbeleven. Het maken van financiele Foto’sFoto’s maken doen wij als jouw financieel adviseur ook. Op vakantie, net als jij, maar ook als we weer thuis zijn op ons werk. We maken dan foto’s van de persoonlijke financiële situatie van onze klanten. Waarom? Omdat elke Nederlander (jij dus ook!) inzicht in de eigen financiële situatie nodig heeft om goede keuzes te maken. En de trend dat regelingen via jouw werkgever (of misschien ben je ondernemer) en de overheid versoberen vergroot deze noodzaak. Over welke keuzes hebben we het dan? Keuzes als het kopen of verduurzamen van een woning, ondernemer worden of in loondienst blijven, nu meer uitgeven of sparen voor de studie van kinderen of een wereldreis, risico’s afdekken of juist niet en nu meer uitgeven of lekker kunnen blijven leven als je minder werkt.Hoe maak je financiële foto's?Maar ja, hoe werkt zo’n financiële foto dan? Bijna op dezelfde manier als jouw vakantiefoto’s: het kost jou weinig tijd en moeite, we maken de foto samen en we zien waarschijnlijk nieuwe bijzondere mogelijkheden die jouw (financiële) toekomst positief kunnen beïnvloeden. Wat het kost? Een fractie van de gemiddelde vakantie. Wat het oplevert? Inzicht in de financiële situatie van jouw gezin, mogelijkheden om die situatie te verbeteren gezien jouw doelen en daarmee financiële rust. Benieuwd? Kijk op www.dvdadvies.nl of bel mij op 0573-281892.

lees meer

Prijsplafond energie

In tenminste één opzicht was Prinsjesdag 2022 zeker uniek. Voor het eerst in vele jaren lag niet alles wat in de Miljoenennota staat al ver van tevoren op straat. Dat komt onder meer doordat het kabinet op het laatste moment heeft besloten om toch een gedeeltelijk prijsplafond in te stellen voor energie. Lees hier het hele artikel

lees meer

De meerwaarde van financiële planning

Veel mensen denken bij de term financiële planning vooral aan geld en cijfers. Jammer, want financiële planning gaat over zoveel meer. Het gaat namelijk in eerste instantie over jou en het realiseren van jouw (financiële) wensen en doelen voor de (nabije) toekomst. Het verwezenlijken hiervan draagt vervolgens weer bij aan jouw levensgeluk. En zeg nu zelf, wie wil er niet (nog) gelukkiger worden…Lees hier meer.

lees meer